Kära föräldrar, vi behöver era barns hjälp!

I år stödjer Teddykompaniet Barncancerfonden och vi behöver era barns hjälp för att göra om vår nalle Sven till en superhjälte. Designa Svens superhjältekläder och bestäm hans krafter för att hjälpa barn som kämpar mot cancer. Det vinnande bidraget kommer att bli en superhjältenalle som symboliserar vår gemensamma kamp mot barncancer.

Gör såhär

 1. Rita och designa dräkten: Använd papper eller digitala ritverktyg för att skissa och designa Svens superhjältedräkt (rita gärna både fram och baksida om han till exempel har en mantel).
 2. Ta en bild av mästerverket: När dräkten är ritad och designad, ta en bild av den med din mobilkamera. Se till att bilden är tydlig och fångar alla detaljer i dräkten.
 3. Skicka den till oss: Bifoga bilden i ett email och skicka den till oss. Lägg till en text med informationen nedan och skicka till [email protected] (Det är viktigt att du fyller i allt innehåll enligt beskrivning nedanför). 
Om du skickar via brevpost: 
Teddykompaniet i Båstad 
STENHUSVÄGEN 2 A 
269 36 Båstad 
Ref: Superhjältenallen

Mailet ska innehålla:

 • Bild av Superhjältedräkten
 • Superhjältenamn: [Exempel: Super Sven]
 • Superkrafter: [Exempel: Kärlek, Läkande krafter]
 • Namn: [Exempel: Saga]
 • Ålder: [Exempel: 5 år]
 • Presentation av superhjältenallen: [Exempel: Super Sven är en strålande superhjälte med förmågan att kontrollera solens energi och han har ett hjärta fyllt av medkänsla och empati. Han kämpar för att sprida glädje och ljus till de som behöver det mest, alltid redo att stå emot mörkret och erbjuda tröst och stöd till dem i nöd.]
 • Kontaktuppgifter till förälder eller förmyndare
 • Läs igenom hur vi behandlar personuppgifter innan du skickar in.

Sista dag att lämna in är 31 maj


Vad händer sen

Vi granskar alla bidrag och delar flera av designerna på Facebook och Instagram – följ oss för att hålla dig uppdaterad! 

En vinnare kommer att utses och deras bidrag blir grunden för vårt gosedjur "Superhjältenallen". Den kommer att säljas i handeln nästa år och 100kr per såld nalle går till Barncancerfonden. 

Vi kommer också att välja ut 20 bidrag som alla får handla för 500kr på teddykompaniet.se. (Detta gäller ej skolor och förskolor).

Har du fler frågor? Kontakta oss på [email protected]


Skola och förskola

1.     Brainstorming: Berätta om Sven och uppdraget. Låt sedan barnen tillsammans komma på idéer för superhjältenallen. Diskutera gemensamt vad han ska ha för superhjältenamn, superkrafter och en bakgrundshistoria för Sven.

2.     Skapa superhjältenallen: Dela upp klassen eller förskolan i mindre grupper och låt varje grupp ansvara för att designa och skapa en del av superhjältenallen, som kan vara kläder och accessoarer.

3.     Sammanställ bidraget: När varje grupp har skapat sin del av superhjältenallen, samlas alla bidrag ihop för att skapa en sammanhängande och unik superhjältenalle.

4.     Presentation: Ge varje grupp möjlighet att presentera sitt bidrag för resten av klassen eller förskolan. Efter presentationen kan barnen diskutera och reflektera över hur deras bidrag samverkar för att skapa en fantastisk superhjältenalle.

5.     Fotografering: Ta en tydlig bild av den färdiga superhjältenallen och lägg till informationen ovan. Istället för namn och ålder kan ni till skriva klass och skola.

6.     Skicka in bidraget: När superhjältenallen är klar och dokumentationen är sammanställd, skicka in bidraget till oss på Teddykompaniet enligt ovan angivna instruktioner.


Ni kan lägga upp projektet hur ni vill. Detta är endast ett förslag. Genom att göra detta till ett gemensamt projekt kan barnen lära sig om samarbete, kreativitet och välgörenhet samtidigt som de har roligt och stöttar en viktig orsak.