Fri frakt över 499:- ✔︎ Leverans normalt 2-3 arbetsdagar ✔︎ Fri retur ✔︎ Leverans i Sverige

Vi bryr oss

Barnen är vår framtid. Med vår drivkraft att bidra med glädje och trygghet i alla barns vardag vill vi verkligen göra skillnad. Därför samarbetar vi med stiftelser och föreningar som också vill bidra till en trygg uppväxt för våra barn. 

ATT GE BARN EN BÄTTRE VISTELSE PÅ SJUKHUSET – ASTRID LINDGRENS BARNSJUKHUS

Astrid Lindgren värnade om alla barns välbefinnande, även de som saknade egen stark röst. Astrid ville att det skulle finnas ett sjukhus där barn inte bara får så bra vård som möjligt utan också kan trivas lite, även om de tvingas vistas där under lång tid. Det var därför som Astrid lånade ut sitt namn till det nya och mycket fina sjukhuset i Solna som invigdes 1998. 

Stiftelsen för Astrid Lindgrens Barnsjukhus har genom donationer kunnat ge barn och deras anhöriga en bättre vistelse på sjukhuset. Förutom bland annat biblioteket Bokskogen och Barnasinnenas Trädgård, så köper Stiftelsen in spel, leksaker, böcker, filmer och pysselmaterial. Det anordnas också många aktiviteter, till exempel har clownverksamhet, Pippi-dagen, det kommer ”kändistomtar” på besök och mycket, mycket annat. 

Det var 2009 som nallen Stiffe blev till efter att Teddykompaniet och Stiftelsen för Astrid Lindgrens Barnsjukhus ingick ett samarbete. För varje såld Stiffe skulle 20 kronor gå till barnen – och det har fortsatt sedan dess. Tack vare att det varje år är många som köper nallen Stiffe, så kan vi tillsammans vara med och bidra till en bättre vistelse för barnen på sjukhuset. Varje år skänker vi även nallar till barnsjukhuset för att mjuka upp barnens vardag i sjukhusmiljön. 

Köp nallen StiffeHEJ. ETT LITET ORD SOM GÖR STOR SKILLNAD – ALFONS ÅBERG OCH FRIENDS

Det finns ord som kan förändra allt. Stora, märkvärdiga ord. Som förlåt. Som jag älskar dig. Och så finns det ord som är så små att vi inte tänker på dem. Ord man inte saknar så länge man har dem. Som vi. Som hej. Att bryta mobbning och utanförskap är svårt – men det går. Med små, små handlingar kan du göra stora förändringar. Genom att ge bort ett litet hej kan du visa att du backar de barn som behöver hjälp. 

Friends är en barnrättsorganisation utan vinstsyfte som vill skapa en värld utan mobbning. Där varje barn känner sig älskat och respekterat. Där ingen somnar ledsen, vaknar med ångest och går hemifrån med en klump i magen. Vår drivkraft på Teddykompaniet är att bidra med glädje och trygghet i alla barns vardag, och därför vill vi på vårt sätt vara med och stötta Friends viktiga arbete mot mobbning. 

Det var 2016 som gosedjuret Alfons Åberg med Hej broderat på tröjan togs fram. Alfons är en snäll och rolig pojke som bor tillsammans med sin pappa och låtsaskompisen Mållgan. För varje såld Alfons Åberg Hej, så går 5 kronor till Friends och på så sätt bidrar vi tillsammans till det viktiga arbetet att alla ska få ett hej. 

Köp en AlfonsVÅGA VARA SNÄLL – PELLE SVANSLÖS STIPENDIET

”Det spelar ingen roll om man har svart eller vit nos, det handlar om hur man är” är exempel på kloka ord som Pelle har sagt under åren. Pelle Svanslös är så mycket mer än bara en lustig figur. Hans grundvärderingar om alla människors lika värde har sedan debuten 1939 varit en genomgående röd tråd i Gösta Knutssons berättelser om honom och hans kamrater. 

Våga vara snäll-stipendiet delas varje år ut till personer, grupper eller organisationer som på olika sätt har arbetat med att utveckla barns förståelse för allas lika värde.  Genom att köpa något av våra Pelle Svanslös gosedjur, så bidrar vi med 3 kronor per såld vara till Våga vara snäll-stipendiet, och därmed bidrar till att  uppmärksamma det viktiga arbetet som görs för att öka barns förståelse kring allas lika värde. 

Köp Pelle SvanslösEN STOR DAG GER KRAFT ATT FORTSÄTTA KÄMPA I EN TUFF VARDAG – MIN STORA DAG

Min Stora Dag skapar glädjefyllda upplevelser för barn med allvarliga sjukdomar och diagnoser. En Stor Dag ger kraft att fortsätta kämpa i en tuff vardag. En Stor Dag ger kraft att fortsätta kämpa i en tuff vardag. Varje år får nära 5 000 barn en glädjefylld upplevelse via Min Stora Dag. 

Den 14 november 2020 – under rådande pandemi och dess publikrestriktioner - satt en otippad publikskara på fotbollsmatchen mellan Sverige och Kroatien på Friends Arena, nämligen hela 500 nallesupportrar. Nallarna var på plats för att uppmärksamma barn med allvarliga sjukdomar och diagnoser och genom att köpa en av nallesupportarna, så bidrog den som köpte nallen med 20 kronor till att fler barn ska få en Stor dag. 

Teddykompaniet och Min Stora Dag har sedan 2020 inlett ett samarbete för att fler barn som har det extra tuff ska få uppleva en stor dag, och glömma allt annat i vardagen. 
BARN OCH CANCER HÖR INTE IHOP – BARNCANCERFONDEN

Idag finns cirka 11 000 barncanceröverlevare i Sverige. 85 procent av alla som drabbas av barncancer överlever. Men alltför många drabbas av sena komplikationer. Vi vill att de som drabbas av cancer som barn inte bara ska överleva – de ska kunna leva också. Varje år skänker vi på Teddykompaniet pengar till Barncancerfonden, detta för att forskningen ska nå sitt mål att alla barn som blivit drabbade av cancer ska bli friska igen. 
KAMPEN MOT TYP 1-DIABETES - BARNDIABETESFONDEN

Varje dag drabbas nästan tre barn i Sverige – över 900 barn om året, och minst lika många vuxna – av typ 1-diabetes. Det är en livshotande, obotlig sjukdom och i dagsläget får den som drabbas leva med sjukdomen resten av livet. Det finns många sätt att hjälpa de som lever med typ 1-diabetes, men det enda som radikalt förändrar deras liv till det bättre, och på sikt kan komma att lösa gåtan, är forskning. Därför är vi på Teddykompaniet med och bidrar - för barnens bästa.