Fri frakt över 499:- ✔︎ Leverans normalt 2-3 arbetsdagar ✔︎ Leverans i Sverige
ONLY DELIVERY WITHIN SWEDEN ● ONLY DELIVERY WITHIN SWEDEN ● ONLY DELIVERY WITHIN SWEDEN ● ONLY DELIVERY WITHIN SWEDEN

Alla Barns dag 24 april 2021

|24/03, 2021

Alla Barns dag 24 april 2021

Varje år firar vi Fars dag, Mors dag, Semmeldagen, Alla hjärtans dag och flera andra dedikerade dagar – men hur firar och uppmärksammar vi egentligen de som vi håller allra mest kärt, nämligen våra kära barn? Jo, på Alla Barns Dag den 24 april.

Alla Barns Dag är, sedan några år tillbaka, en dedikerad dag för våra barn där leken är i fokus och de vuxnas agendor läggs åt sidan. Initiativtagare bakom är branschorganisationen Lek&Baby som varje dag värnar om våra barns intressen.  

Målet med Alla Barns dag är att lyfta hur viktig leken, rörelse och läsandet är för barns utveckling. Leken är viktig för barnens sociala, kognitiva, emotionella och kommunikativa förmågor. Att leka handlar om att skapa och utforska, lyckas och misslyckas, och framför allt, handlar det om att ha kul. Och det är just kul vi vill ha på Alla Barns dag!

Varför inte sätta sig ner tillsammans och läsa en bok. Att läsa tillsammans ger dig inte bara en mysig stund tillsammans med ditt barn utan den lägger även grunden för barnets språkutveckling och möjligheten att tycka om att läsa senare i livet.

Fysisk aktivitet är viktigt och idag är det svårt att få många barn att röra sig. Här har vi alla ett ansvar mot barnen och måste hjälpas åt. Alla Barns dag är en bra dag att börja. Hitta på en fysisk aktivitet tillsammans med ditt barn, hjälp ditt barn att inspireras, engageras och motiveras. Rörelse förebygger många sjukdomar och bidrar till bättre sömn, ökad koncentration och kan minska risken till depression.

Så börja redan nu att planera hur ni ska fira Alla Barns Dag den 24 april. Behöver inte vara avancerat eller komplicerat – en promenad eller lässtund är också värdefullt. Huvudsaken är att det är just våra barn som är i fokus. Så frågan är nu - hur planerar ni att fira barnens dag?

#lekförlivet #lekföralla #allabarnsdag