Fri frakt över 499:- ✔︎ Leverans normalt 2-3 arbetsdagar ✔︎ Leverans i Sverige

Integritetspolicy

Teddykompaniet i Båstad AB värnar om din personliga integritet. All din information lagrar vi i enlighet med dataskyddsförordningen (GDPR). Nedan följer information om hur dina personuppgifter behandlas hos oss. 

Personuppgifter

Genom att handla hos Teddykompaniet accepterar du vår dataskyddspolicy och vår behandling av dina personuppgifter. Vi värnar om din personliga integritet och samlar inte in fler uppgifter än nödvändigt för att behandla din beställning. Vi säljer eller ger aldrig vidare dina uppgifter till någon tredjeparts utan rättslig grund.

Nedan information är en summering av hur vi i enlighet med dataskyddsförordningen (GDPR) lagrar och behandlar dina uppgifter.

Vad är en personuppgift?
En personuppgift är all information som direkt eller indirekt kan hänföras till en fysisk person.

Vilka uppgifter lagrar vi?
Teddykompaniet är ansvarig för behandlingen av personuppgifter som du lämnat till oss som kund. Dina personuppgifter behandlas av oss för att kunna hantera din beställning samt i de tillfällen då du har önskat nyhetsbrev eller kampanjerbjudanden för att kunna anpassa marknadsföringen åt dina individuella behov.

För att kunna hantera din beställning samt svara på frågor relaterat till din order lagrar vi ditt förnamn, efternamn, adress, telefonnummer, e-postadress, IP-adress och köphistorik. Prenumerera du på vårt nyhetsbrev, lagrar vi ditt namn och mejladress.

Dina uppgifter lagras så länge vi har en rättslig grund att behandla dina uppgifter, exempelvis för att fullfölja avtalet mellan oss eller för att efterleva en rättslig förpliktelse enligt exempelvis bokföringslagen.

I samband med ett köp behandlas dina personuppgifter för att fullfölja avtalet med dig. Marknadsföring, kampanjer, nyhetsbrev och liknande utskick sker efter samtycke från dig.

Vilka uppgifter delas och med vilket syfte?

Betalleverantör
Vid genomförande av köp, delas information med vår betalleverantör. Det som lagras är förnamn, efternamn, adress, e-postadress och telefonnummer. Väljer du att betala med faktura sparas även personnummer hos betalleverantören. Informationen sparas för att kunna genomföra köpet och för att skydda parterna mot bedrägeri. De betalleverantörer (betaltjänster) som vi använder oss av är: Klarna.

Fraktbolag
För att kunna leverera dina beställningar och slutföra vårt avtal måste vi dela med specifik information med fraktbolaget. Det som delas med fraktbolaget är förnamn, efternamn samt adressuppgifter för leverans. E-postadress och/eller mobilnummer kan även komma att delas med fraktbolaget för avisering. De fraktbolag vi samarbetar med är: Posten, Bring, DHL.

Nyhetsbrev
Vid anmälan till nyhetsmejl accepterar du att vi får skicka mejl till dig med exempelvis nyttig produktinformation, tävlingar, erbjudanden eller nyheter. Du kan när som helst säga upp din prenumeration från våra nyhetsmejl via den avregistreringslänk som finns i varje mailutskick. Har du valt att prenumerera på vårt nyhetsmejl delas förnamn, efternamn, e-postadress, din plats och föredragen teknologi med vår nyhetsbrevs leverantör Mailchimp. Läs mer här om hur Mailchimp hanterar dina uppgifter. Detta för att kunna hålla dig uppdaterad med information och erbjudanden i marknadsföringssyfte.

Tävling & undersökningar
Vid deltagande i tävling eller enkätundersökning, använder vi oss av plattformen Typeform. Genom att delta i tävlingen eller undersökningen, så godkänner du att dina uppgifter som du angett, exempelvis e-mail, kommer att lagras på typeform samt hanteras av Teddykompaniet. I samband med tävlingen eller undersökningen, så skickas ofta ett bekräftelsemail ut till deltagare. Om detta görs, då hanteras dina uppgifter även av den nyhetsbrevs leverantör Mailchimp, som Teddykompaniet använder oss av.

Information om Cookies

Enligt lag om elektronisk information ska besökare på en webbplats i integritetssyfte få information om att cookies används. Informationen i cookien är möjlig att använda för att följa en användares surfande. Cookie är en liten textfil som webbplatsen du besöker begär att få spara på din dator för att ge tillgång till olika funktioner. Det går att ställa in sin webbläsare så att den automatiskt nekar cookies. Mer information kan man hitta på Post och telestyrelsens hemsida.

Vilka rättigheter har du?

Rätten till tillgång
Du har rätt att få utdrag av all information som finns om dig hos oss. Utdrag levereras elektroniskt i ett läsbart format.

Rätt till rättelse
Du har rätt att be oss uppdatera felaktig information eller komplettera information som är bristfällig.

Rätten att bli glömd
Du kan när som helst be att uppgifterna som avser dig raderas. Det finns få undantag till rätten till radering, som till exempel om det ska behållas för att vi måste uppfylla en rättslig förpliktelse (exempelvis enligt bokföringslagen).

Så skyddar vi dina personuppgifter

Vi använder oss av industristandarder som SSL/TLS och envägs hash-algoritmer för att lagra, behandla och kommunicera känslig information som exempelvis personuppgifter och lösenord på ett säkert sätt. Vi använder en svensk plattform, Quickbutik, som drivs av Quickbutik AB med säte i Helsingborg. 

Ansvarig för dataskydd

Teddykompaniet med organisationsnummer 556289-2686 är personuppgiftsansvarig för att Teddykompaniets behandling av dina personuppgifter sker i enlighet med tillämplig lagstiftning:

Teddykompaniet i Båstad AB
Stenhusvägen 2 A
269 36 Båstad
Sverige

Telefon: +46 (0) 431 725 10
Email: [email protected]