Fri frakt över 499:- ✔︎ Leverans normalt 2-3 arbetsdagar ✔︎ Leverans i Sverige

Vi bryr oss

Barnen är vår framtid. Med vår drivkraft att bidra med glädje och trygghet i alla barns vardag vill vi verkligen göra skillnad. Därför samarbetar vi med stiftelser och föreningar som också vill bidra till en trygg uppväxt för våra barn. 

Att ge barn en bättre vistelse på sjukhus – Astrid Lindgrens Barnsjukhus

Vår drivkraft är att bidra med glädje och trygghet i alla barns vardag. Därför arbetar vi med högt ställda säkerhetskrav på våra produkter, för att föräldrar och barn ska känna sig trygga i användningen av våra gosedjur.

Astrid Lindgren värnade om alla barns välbefinnande, kanske lite extra om de som saknade en egen röst. Astrid ville att det skulle finnas ett sjukhus där barn får den bästa möjliga vården och samtidigt få en chans att trivas och tycka att det är mysigt att vara inlagd på ett sjukhus. Även om de måste ha en lång sjukhusvistelse. Det var därför Astrid lånade ut sitt namn till det nya och härliga sjukhuset i Solna, som döptes till Astrid Lindgrens Barnsjukhus och invigdes 1998. 

Stiftelsen för Astrid Lindgrens Barnsjukhus har genom donationer haft förmånen att ge barn och deras anhöriga en ännu bättre vistelse på sjukhuset. Förutom bland annat biblioteket Bokskogen och Barnasinnenas Trädgård, så köper Stiftelsen in spel, leksaker, böcker, filmer och pysselmaterial. Det anordnas också många aktiviteter som till exempel clownverksamhet, Pippi-dagen, kändistomtar som kommer på besök och mycket annat som ger barnen något extra.

År 2009 ingick Teddykompaniet och Stiftelsen för Astrid Lindgrens Barnsjukhus ett samarbete. Det var då vår nalle Stiffe blev till. Målet sattes att för varje för varje såld Stiffe ska 20 kronor gå till barnen på sjukhuset. Detta har vi fortsatt med sedan dess. Och tack vare att det varje år är många omtänksamma kunder som köper nallen Stiffe, så har vi förmånen och glädjen att varje år bidra till en ännu bättre vistelse för barnen på sjukhuset. Vi skänker också varje år ungefär 300 nallar till barnsjukhuset för att göra sjukhusvistelsen lite mjukare och mysigare.

Köp nallen StiffeBarn och cancer hör inte ihop – Barncancerfonden

Idag finns cirka 11 000 barncanceröverlevare i Sverige. 85 procent av alla som drabbas av barncancer överlever. Men alltför många drabbas av sena komplikationer.

Vi vill att de barn som drabbas av cancer inte bara ska överleva – de ska kunna ha ett fullgott liv också.

Därför skänker vi varje år en bestämd summa till Barncancerfonden. Vi vill göra det vi kan för att forskningen ska nå sitt mål: att alla barn som blivit drabbade av cancer ska bli friska igen.