Fraktfritt över 500:- / Leverans 2-5 arbetsdagar / Fri retur / Endast leverans inom Sverige

Det började i ett garage…

För 25 år sedan började idén med mjuka djur att gro i bakhuvudet hos Raili Norling. Det hela började med att vara distributör i Skandinavien för ett par Europeiska märken som väldigt snart inte visade sig ha rätt känsla, form och glädje till dom små för den skandinaviska marknaden.

Raili ringde dottern Anna och sa ”Vi ska göra nallar! Kom hit!”. Kort därefter åkte Raili och Anna på sin första resa till Kina med egna skisser och idéer i bagaget, och det var början till vad Teddykompaniet i Båstad är idag. Även sonen Daniel involverades i att driva företaget och tillsammans ritade, skissade och utvecklade familjen sina populära artiklar och man växte snabbt till 15 anställda på huvudkontoret i Båstad där man även har sitt lager. I Sverige och Finland har Teddykompaniet egna säljare som besöker butikerna och i Europa och andra delar av världen samarbetar företaget med framgångsrika distributörer med lika stor passion och värdegrund för produkterna.

2014 såldes företaget till Baby Invest i Malmö AB, ett företag som redan hade en gedigen erfarenhet av att producera och marknadsföra baby- och barnprodukter.

Det som inte har förändrats under alla dessa år är att vi ständigt ställer väldigt höga krav på våra leverantörer, att dom tillverkar produkterna utav den bästa kvaliteten så att det kan hålla i många år. Att dom följer alla regler och lagar som garanterar schyssta arbetsmetoder för fabriksarbetarnas bästa. Årligen besöker vi alla fabriker för att med egna ögon se till att allt är felfritt.
Vi följer strängt alla regler och lagar som finns för mjuka djur och leksaker. CE enligt EN71 är märkningen, och tillsammans med vårt företagsnamn garanteras att produkterna är tillverkade för att lekas med, liten som stor.

Vi vill göra skillnad för barn – de är vår framtid! Sedan ett par år tillbaka samarbetar vi med Stiftelsen för Astrid Lindgrens Barnsjukhus som verkar för att miljön inom sjukhuset ska underlätta barnens vistelse och påskynda deras tillfrisknande. Vi har tillsammans tagit fram nallen Stiffe där 20:- för varje såld nalle går direkt till stiftelsen, Stiffe hittar ni här. Tillsammans med Friends och Alfons Åberg har vi även tagit fram en Alfons Åberg mjukisfigur som stödjer Friends arbete mot mobbning. Friends är en icke-vinstdrivande organisation som utbildar skolor, förskolor och idrottsföreningar i det förebyggande arbetet mot mobbning. För varje såld Alfons Åberg som säger Hej, går 5 kronor till Friends.

Teddykompaniet i Båstad AB fortsätter att utvecklas, varje dag har något nytt att erbjuda och lära ut. Vi har ständigt nya planer som ska sättas i verket, projekt som rullar och idéer som flödar.
Vi ser fram emot när vi kan börja historien om Teddykompaniet med ”För snart 50 år sedan…”.