Fri frakt över 499:- ✔︎ Leverans normalt 2-3 arbetsdagar ✔︎ Leverans i Sverige
ONLY DELIVERY WITHIN SWEDEN ● ONLY DELIVERY WITHIN SWEDEN ● ONLY DELIVERY WITHIN SWEDEN ● ONLY DELIVERY WITHIN SWEDEN

Finn lugnet i naturen

|20/08, 2023

Finn lugnet i naturen

Sommaren har skapat många härliga minnen! Nu väntar hösten alldeles runt hörnet, men det betyder inte att vi behöver sluta upptäcka. Ta med en vän ut i naturen, bort från skärmarna och vardagsstressen, och utforska allt vad vår vackra natur har att erbjuda.

Kände du till att vistelser i naturliga miljöer ökar positiva känslor? Att vara ute bland träd och grönska minskar stress och är bra för mental återhämtning. Det låter toppen tycker vi! 😊
Så på med kläder efter väder, lämna den uppkopplade livsstilen för ett tag och känn lugnet infinna sig. För en extra mysig stund kan man ta med sig lite matsäck och en gosig vän. Tips på aktiviteter i naturen:

1. Plocka svamp
Man brukar ju säga "kommer regn, kommer svamp". Efter ett minst sagt regnigt avslut på sommaren är det ett perfekt tillfälle att ge sig ut i skogen och leta svamp. Både en rolig aktivitet och gott att äta efteråt!

2. Hoppa i en vattenpöl
Visst är det härligt att vara lite busig ibland? Välkomna de livliga lekarna och hoppa hejvilt i vattenpölarna. Det bästa med blöta kläder är att dem torkar igen 😄

3. Ordna en natur-skattjakt
Skriv ut bilder på saker i naturen och gå på skattjakt. Vem kan hitta flest löv, blommor eller träd som matchar bilderna? Vill man inte skriva ut bilder kan man förenkla och istället se vem som kan samla på flest olika växter till exempel. 

4. Måla
Ta med papper och färgpennor med ut på promenaden och bli konstnärer för en dag. Måla av de vackra landskapen eller gå ner på detaljnivå och försök få med alla delar av en liten myra. Bara fantasin sätter gränser för vilka fantastiska teckningar ni kan skapa!

5. Plocka skräp
Förvandla gammalt skräp till en rolig lek! Gå en runda i kvarteret eller i skogen och ta med en påse att samla skräpet i. Vem kan fylla sin påse med saker som inte hör hemma i naturen?

Vi hoppas att ni får många härliga stunder i naturen denna höst! 🥰🍂

Källor: https://ki.se/forskning/de-ser-nyttan-med-naturen