Fri frakt över 499:- ✔︎ Leverans normalt 2-3 arbetsdagar ✔︎ Leverans i Sverige
ONLY DELIVERY WITHIN SWEDEN ● ONLY DELIVERY WITHIN SWEDEN ● ONLY DELIVERY WITHIN SWEDEN ● ONLY DELIVERY WITHIN SWEDEN

Internationella Nalledagen idag 27 oktober

|27/10, 2022

Internationella Nalledagen idag 27 oktober

Sedan 1998 firar vi Nalledagen årligen den 27 oktober. Förutom att älskade nallebjörnar vi har hemma, på förskolan, i bilen, hos mormor och så vidare, så finns det kända nallebjörnar som Nalle Puh, Paddington och vår fina Bamse. Men hur kommer det sig att vi firar Nallens dag just den 27 oktober?

Det sägs att teddybjörnens historia började så tidigt som 1902 när president Theodore Roosevelt var på björnjakt. När jakten inte medförde någon jaktlycka, tog några medlemmar i jaktlaget en lite björnunge och band fast den vid ett träd. Presidenten hade dock inte hjärta att skjuta den söta björnungen och därefter fick presidenten Roosevelt ett smeknamn, nämligen ”Teddy”.

I samma veva i amerikanska Brooklyn levde Morris Michtom. Morris och hans fru ägde en liten leksaksbutik där de tillverkade leksaksbjörnar. Efter att de fått läsa i tidningen om Roosevelt stora hjärta i samband med björnungeäventyret, så skickade paret Michtom en nalle till Roosevelt och bad om tillåtelse att få kalla deras egentillverkade nallar Teddy’s Bear. Sagt och gjort, Roosevelt inte bara godkände detta utan gjorde dessutom nallen till sin personliga maskot i den efterföljande omvalskampanjen. Teddybjörnen blev såklart en stor succé och efter andra världskriget så började fler länder att tillverka olika nallebjörnar.

Men varför blev det just den 27 oktober som vi firar nallebjörnens dag? Jo, för det är Theodore ”Teddy” Roosevelt födelsedag. Vi på Teddykompaniet önskar er alla en riktigt fin Internationell Nalledag!

Besök vår stora härliga nallefamilj!

Tack @malinflnordstrom för fotot 🙋