Fri frakt över 499:- ✔︎ Leverans normalt 2-3 arbetsdagar ✔︎ Leverans i Sverige
ONLY DELIVERY WITHIN SWEDEN ● ONLY DELIVERY WITHIN SWEDEN ● ONLY DELIVERY WITHIN SWEDEN ● ONLY DELIVERY WITHIN SWEDEN

Sjukdomar och diagnoser tar inte jullov

|8/11, 2021

Sjukdomar och diagnoser tar inte jullov

Det finns barn som kommer att spendera hela jullovet på sjukhus. Och det finns föräldrar som kommer att gå med konstant oro den här vintern. Teddykompaniet är stolt kampanjpartner till Min Stora Dag och vill tillsammans med dig se till att alla dessa barn och familjer får Stora Dagar. För glädjen från en Stor Dag lever kvar länge och ger ny kraft att orka fortsätta kämpa. Tillsammans ger vi glädje till barn som kämpar.

En Stor Dag lever kvar: Ludvigs möte med fotbollsidolerna

Vanligtvis hade han suttit bänkad framför tv:n, men den här dagen var sjuårige Ludvig långt från tv-soffan. Han var istället mitt bland sina hjältar. Det var dagen då han fick träffa det svenska herrlandslaget i fotboll, göra mål på Robin Olsen och såklart – gå in med självaste matchbollen inför en fullsatt arena. Trots att den Stora Dagen utspelade sig för mer än två år sedan hämtar Ludvig fortfarande kraft från upplevelsen.

Hur är det att träffa sina största idoler? Att spela fotboll på mäktiga Friends Arena? Det vet Ludvig från Hudiksvall allt om. Han har en muskelsjukdom som gör att orken snabbt tar slut, men det stoppar honom inte från att drömma om en karriär som fotbollsproffs.

– Min dröm är att spela här på Friends Arena, berättar Ludvig när han två år efter sin Stora Dag är tillbaka på arenan.

Den här dagen är arenan tom på folk, men Ludvig minns sin Stora Dag som om det vore igår. Det var EM-kval, Sverige skulle möta Norge – och Ludvig var den som skulle gå in med matchbollen.

Hämtar fortfarande kraft från dagen
Hand i hand med fotbollsspelarna stegade han in på planen inför en fullsatt arena. Rullstolen, ”rullen” som Ludvig kallar den, fick stå kvar i kulisserna.

– När jag tycker saker är läskigt så tänker jag på att jag gått in för ett fullsatt Friends Arena, då klarar jag det här också, berättar Ludvig.

Ludvig har en muskelsjukdom som heter nemalin myopati. Sjukdomen gör att han behöver balansera sin energi för att den inte ska ta slut. För att orka i vardagen finns rullstolen som hjälp.

Köp en Nallesupporter och var med att bidra till fler Stora dagar
När du köper nallen går 175 kr till Min Stora Dag. Min Stora Dag skapar glädjefyllda upplevelser, så kallade Stora Dagar, för barn med allvarliga sjukdomar och diagnoser. Nallen Valle är en genommjuk nalle med broderade ögon och chokladbrun nos. Valle kommer i fin t-shirt med Min Stora dag tryckt på bröstet. I paketet får du även ett gåvobevis från Min Stora dag. Pris 400 kr inkl. frakt. Köp en Nallesupporter här

Vill du hjälpa till på annat sätt och ge kraft och glädje till barn som kämpar? Klicka gärna in på www.minstoradag.org för att läsa hur du kan stödja på olika sätt.