Fri frakt över 499:- ✔︎ Leverans normalt 2-3 arbetsdagar ✔︎ Leverans i Sverige
ONLY DELIVERY WITHIN SWEDEN ● ONLY DELIVERY WITHIN SWEDEN ● ONLY DELIVERY WITHIN SWEDEN ● ONLY DELIVERY WITHIN SWEDEN

Stiffe Stiftelsen för Astrid Lindgrens Barnsjukhus

  • 179 kr
In stock.
Article Number: 10040

För varje såld Stiffe går 20 kronor till barnen

Astrid Lindgren värnade om alla barns välbefinnande, även de som saknade egen stark röst. Astrid ville att det skulle finnas ett sjukhus där barn inte bara får så bra vård som möjligt utan också kan trivas lite, även om de tvingas vistas där under lång tid. Det var därför som Astrid lånade ut sitt namn till det nya och mycket fina sjukhuset i Solna som invigdes 1998.

Stiftelsen för Astrid Lindgrens Barnsjukhus har genom donationer kunnat ge barn och deras anhöriga en bättre vistelse på sjukhuset. Förutom bland annat biblioteket Bokskogen och Barnasinnenas Trädgård, så köper Stiftelsen in spel, leksaker, böcker, filmer och pysselmaterial. Det anordnas också många aktiviteter, till exempel har clownverksamhet, Pippi-dagen, det kommer ”kändistomtar” på besök och mycket, mycket annat.

Det var 2009 som nallen Stiffe blev till efter att Teddykompaniet och Stiftelsen för Astrid Lindgrens Barnsjukhus ingick ett samarbete. För varje såld Stiffe skulle 20 kronor gå till barnen – och det har fortsatt sedan dess. Tack vare att det varje år är många som köper nallen Stiffe, så kan vi tillsammans vara med och bidra till en bättre vistelse för barnen på sjukhuset. Varje år skänker vi även nallar till barnsjukhuset för att mjuka upp barnens vardag i sjukhusmiljön.

Storlek: 30 cm
Tvättbar: 40 grader

Produkten är godkänd och CE-märkt enligt EN71, vilket innebär den är barnsäker eftersom eventuella detaljer är dragfasta och att sömmarna är testade. Produkten är också eld- och flamsäker enligt EN71:2 utan att något flamskyddsmedel är tillsatt.