Fri frakt över 499:- ✔︎ Leverans normalt 2-3 arbetsdagar ✔︎ Leverans i Sverige

Alla Barns Dag lördag 30 april 2022

|26/04, 2022

Alla Barns Dag lördag 30 april 2022

Ta chansen och bestäm redan nu att lägga undan vuxenkalendern på lördag och kör barnkalendern! 

Alla Barns Dag är en aktiv Tillsammans-Dag. Det är barnens alldeles egna dag när de kan vara aktiva tillsammans med föräldrar och kompisar. Alla Barns Dag firas sista lördagen i april varje år och i år är det lördag 30 april som gäller.

Sedan fyra år tillbaka är Alla Barns Dag en dag för våra barn där leken är i fokus och de vuxnas agendor läggs åt sidan. Initiativtagare är branschorganisationen Lek&Baby som varje dag värnar om våra barns intressen. Målet är att alla barn i Sverige ska uppmärksammas och firas denna dag.

Målet med Alla Barns dag är att lyfta fram fördelarna med rörelse, lek och läsande för barns utveckling. Leken är viktig för barnens sociala, kognitiva, emotionella och kommunikativa förmågor. Att leka handlar om att skapa och utforska, lyckas och misslyckas och våga ha kul mitt i allt! Och det är just roligt lärande och kul lek vi vill ha på Alla Barns Dag!

Vara aktiv på barnens sätt
Barn älskar att få tid tillsammans med sina föräldrar och bara sitta och mysa tillsammans.Visst minns man lätt de ögonblick där man suttit tätt ihopkrupen med sina barn och läst en bok ihop? Att läsa tillsammans ger er en mysig gemensam stund och samtidigt läggs grunden för barnets språkutveckling och möjlighet att tycka om att läsa senare i livet.

En del barn bara äääälskar spring och hopp! Och det är både härligt och viktigt med rörelse och aktivitet. I dagens samhälle är det svårt att få barn att röra sig. Här har vi alla ett ansvar mot barnen och måste hjälpas åt! Alla Barns dag är en bra dag att börja på. Hitta på en fysisk aktivitet tillsammans med ditt barn! Hjälp ditt barn att inspireras, engageras och motiveras. Eller varför inte låta ditt barn inspirera, engagera och motivera dig? När föräldrar tycker det är kul med fysisk aktivitet så blir det ofta roligare för barnen också. Det finns många goda anledningar till att ha lite mer rörelse tillsammans. Rörelse förebygger många sjukdomar och bidrar till bättre sömn, ökad koncentration och kan minska risken till nedstämdhet och låg motivation. Ju mer man rör sig, deso roligare kan det bli!

Ett tips är att ta en kik på våra fina käpphästar som är mycket populära. Barnen brukar älska att vara ute och leka och hoppa och ibland tävla med käpphästarna. Ett enkelt och lätt sätt att tillsammans röra på sig och ha kul!

Planera in en riktigt rolig dag
Börja redan nu att planera hur ni ska fira Alla Barns Dag lördagen den 30 april. Behöver inte vara avancerat eller komplicerat – en promenad eller lässtund är också värdefullt. Huvudsaken är att det är just våra barn som är i fokus. Och gärna fokus på rörelse, lek och läsande. 

Ta chansen och bestäm redan nu att lägga undan vuxenkalendern på lördag och kör barnkalendern! 

Hoppas nu att ni får en riktigt aktiv, påhittig och buskulig dag tillsammans med barnen!

#https://www.facebook.com/allabarnsdag #https://www.instagram.com/alla_barns_dag/ #allabarnsdag #tack till åsa för foton @nillashh #teddykompaniets käpphästar #senaste nytt om Alla Barns Dag 2022