Fri frakt över 499:- ✔︎ Leverans normalt 2-3 arbetsdagar ✔︎ Leverans i Sverige

Tips till påsk

|1/04, 2023

Tips till påsk

Vi tipsar om roliga saker att göra till påsk och under påsklovet. Om du har brist på egna idéer, så är det inga problem. Här är våra favoritaktiviteter under påsk och påsklovet, som vi hoppas kommer göra familjens tid tillsammans extra kul.

1. Gör påskgodis
Vill ni ha en pysslig dag kan ni testa att göra ert eget godis. Ett enkelt tips är att forma ägg av marsipan, som ni sen doppar i smält choklad eller rullar i olika sorters strössel.

2. Göm påskägg
Enkelt och roligt – äggjakten! Vanligt är att gömma påskägg som är fyllda med godis antingen inne i bostaden eller i trädgården. Men vet du vad? Du kan ju gömma äggen i skogen och gå ut på orientering och äggjakt. Kanske träffar ni på drakar och skogskryp, som kan bli något att prata om?

3. Gör en riktigt fin påskdukning
Oftast är det vi vuxna som får för oss att påskduka middagsbordet och bostaden. Men varför inte låta barnen vara med? Med en gnutta tillåtelse och kärlek till barnens vilja att upptäcka och ”klara själv” – så kan påskdukningen bli riktigt rolig för allihop.4. Testa geocaching
Geocaching är en slags digital skattjakt som pågått länge nu. Runt om både i Sverige och i världen finns det små behållare gömda, och för att veta var de finns kollar man i en app där de är utmärkta på en karta.

När du och ditt barn hittar en cache skriver ni ert användarnamn i en lista som finns i den gömda behållaren och registrerar också att ni hittat den i appen.

Det roliga med geocaching är att leta upp det som någon annan gömt, att läsa ledtrådar och försöka hitta dem. Vissa cacher innehåller dessutom små bytessaker. Då ska ni lägga i någon liten sak och får i utbyte ta en av de saker som redan finns där. Perfekt till påsk!

5. Ha en långsam picknick långt borta
När ni bakat och lagat klart är det läge för att packa servis, sittunderlag, gosedjur, koka varm choklad och ta med i termos och åka ut på en picknick. Ta med extra kläder – vädret kan ju få för sig att busa lite.

Det kan också vara bra att som förälder planera utflykten lite. Kanske planera för en fysisk aktivitet ihop med picknicken? Man kan ju ha äggjakten ihop med picknicken.

Påsken infaller i år vecka 14, från den 7:e till den 10:e april. Påsklovet följer med och är för de flesta vecka 14 eller 15.

Vi önskar er alla en härlig påskledighet tillsammans!