Fri frakt över 499:- ✔︎ Leverans normalt 2-3 arbetsdagar ✔︎ Leverans i Sverige

Välkommen till Babblarnas Värld på Teddykompaniet

Kom och träffa Babblarna! De älskar att babbla, leka och sjunga med oss!  Lek kurragömma eller ordna ett kalas! Var är Babba? Vem hittar du först Diddi eller Doddo? Och vad vill Dadda göra? Dansa eller äta tårta? Daa da da dadda! Teddykompaniet och Babblarna arbetar ihop och på denna sida kan du läsa mer om Babblarna och vårt samarbete.  

Det är vi som är Babblarna 

Babba
Babba är en pratsam figur som gillar att läsa sagor och diskutera saker. Babba är modig, tar gärna täten och gillar att arrangera aktiviteter där alla kan vara med.

Bibbi
Bibbi är stillsam och försiktig, tycker om att ta det lugnt och studera saker. Bibbi tänker mycket och älskar klurigheter och uppfinningar.

Bobbo
Bobbo är en glad och sprallig figur, men med ett hett temperament. Bobbo älskar att röra sig och dansa, och att ge sig ut på äventyr!

Dadda
Dadda är impulsiv, kramig och lite klumpig. Dadda älskar att vara ute i naturen, och både titta, känna på och härma växter och djur.

Diddi
Diddi far runt som ett yrväder och kan bara inte sitta still! Diddi är energisk och konstnärlig, gillar att hoppa, volta, och måla med många färger!

Doddo
Doddo är lugn och stabil, och sätter alltid sina kompisar först. Doddo är den som ser om någon är ledsen eller utanför. Doddo älskar att sjunga.

Hur leker vi med Babblarna? 

I Babblarnas värld är målet att babbla, prata, sjunga, och leka tillsammans så mycket det bara går. Använd fantasin och låt vardagens händelser och rutiner ge utrymme för massor av kommunikation och språklek. Använd Babblarna för att låtsasprata och leka med språkljud och språkets melodi. Babba ba baa! Läs böckerna och prata om allt ni gör i leken så bygger ni på ordförrådet, och teckna gärna om du vill. Visste du att Babblarna är mästare på att se och hitta saker i omgivningen och på att lära föräldrar, pedagoger och barn vad alla saker kallas!? Gör språkleken till en del av vardagen; i bilen, på bussen, vid matbordet, vid tandborstningen och nattningen. Ur babbel och joller kommer tal och språk! Välkommen till Babblarnas värld!

Varför gillar barn Babblarna?

Varje Babblarnafigur pratar sitt eget språk: Babba pratar Babbaska, och Diddi pratar Diddiska. Självklart förstår de varandra jättebra! Babblarnas ”babbel” använder det talade språkets melodi och barnet tränas i hur språket låter, men det kan också locka med barnet att börja ”babbla” själv. Att få komma igång med tal och språk utan att använda riktiga ord fungerar som en katalysator för många barn, särskilt för barn som har lite extra svårt i sin språkutveckling.

För vissa barn hjälper Babblarna till konkret och för andra barn fungerar de mer som pedagogisk och lustfylld underhållning. ALLA barn älskar Babblarna! Böckerna är skrivna på ett sådant sätt att barnet får sin tydliga roll i bokläsningen och bidrar till att föra berättelsen framåt. Att göra ljud och babbla är bärande ingredienser, men också turtagning och begreppsinlärning är viktiga inslag.

Även Babblarnas musikvideor och filmklipp är anpassade till det lilla barnets öga. Babblarnas utseende och rörelsemönster är enkla och tydliga. Det är inte en massa snabba klipp och olika betraktningsavstånd som krånglar till det och målet är att även Babblarnas musik och filmer ska aktivera barnen och locka dem att låta, härma rörelser och sjunga. Musiken är ”riktig musik” som både barnen och deras föräldrar tycker om. De håller att lyssnas på om och om igen.

Teddykompaniet och Babblarna

I flera år har Teddykompaniet och Babblarna samarbetat. Vår gemensamma drivkraft är just barns glädje och trygghet, därför passar vi så bra ihop. Leken är fundamental i språkutveckling - och här kommer både gosedjur, spel och böcker väl till pass. Vi på Teddykompaniet vill hjälpa till att bidra till att fler barn leker och sjunger fram språket. Alla våra produkter är godkända och CE-märkta enligt EN71, vilket innebär att de är barnsäkra eftersom eventuella detaljer är dragfasta och att sömmarna är testade. Produkterna är också eld- och flamsäkra enligt EN71:2 utan att något flamskyddsmedel är tillsatt.